Zomerbrief 2021

 
Zomerbrief 2021
De zomervakantie is in zicht! Elk jaar weer een periode om naar uit te kijken, maar dit jaar wordt er denk ik door velen van ons meer dan reikhalzend naar uitgekeken.

Moe na een lange en intensieve periode van lockdown, tweede langdurige golf, onzekerheid over eigen veiligheid, die van ons personeel en onze patiënten. Gedoe, onrust en permanente verwarring over onze rol in het vaccinatieprogramma. Al deze zaken naast de reguliere werkdruk hebben veel gevraagd van ons en onze medewerkers.

We hebben allemaal keihard gewerkt en zijn erin geslaagd om ondanks alle gedoe en ruis klaar te staan voor onze patiënten én ons aandeel binnen het vaccinatie programma uit te voeren. Daar mogen we best trots op zijn! Trots op onze veerkracht en organisatiekracht. Een goed geoliede organisatie met veel actieve en betrokken huisartsen in het CBT en de vaccinatie werkgroep die samen met Dokterszorg bergen werk hebben verzet om alles voor ons als huisartsen in goede banen te leiden. Namens het bestuur wil ik al deze mensen bedanken voor hun enorme inzet.

Ook voor het bestuur is het een intensieve periode geweest. Vele uren achter de “Teams” of de “Zoom”. Vergaderingen, ledenraad, het traject van de gezamenlijke visievorming met de zorgverzekeraar, de ontwikkelingen in de regio’s  en de invulling van het Hoofdlijnenakkoord. Ondanks de beperkingen van het digitaal vergaderen hebben we als bestuur ondersteund door de LHV en Dokterszorg veel kunnen bereiken en worden er mooie stappen gezet in het versterken en toekomstbestendig maken van de huisartsenzorg in Friesland.

Alles bij elkaar genomen zijn we dus allemaal enorm toe aan een welverdiende vakantie.

Tijd om te kunnen genieten, uit te rusten, op te laden, terug te kijken, vooruit te blikken. Tijd om te kunnen nadenken over hoe “ons nieuwe normaal” eruit zou moeten zien. Wat houden we vast van deze afgelopen bijzondere periode? Wat willen we vooral loslaten?

Ik wens jullie allen namens het bestuur een hele mooie zomer gevuld met rust, ruimte, reflectie en vooral veel genieten!

Karin Groeneveld