Vacature: Chief Medical Information Officer (CMIO) bij Dokterszorg Friesland

 
Vacature: Chief Medical Information Officer (CMIO) bij Dokterszorg Friesland
Ben je huisarts en wil je strategisch meedenken over digitalisering in de huisartsenzorg? Wil je op de eerste rij zitten bij landelijke en regionale digitale vernieuwingen? En wil je je eigen én ons regionale netwerk verstevigen, door samen te werken met andere huisartsen, ziekenhuizen en ICT-leveranciers? Lees dan verder!

Digitalisering van de zorg is één van de belangrijkste ontwikkelingen om de huisartsenzorg in de toekomst toegankelijk te houden. Op geleide van landelijk en regionaal beleid zetten de Friese Huisartsen Vereniging (FHV) en Dokterszorg Friesland de komende jaren fors in op digitalisering en e-health. Dat lukt alleen als mensen uit de praktijk meedenken. Zij weten als geen ander wat nodig én werkbaar is. Daarom is Dokterszorg Friesland op zoek naar een betrokken:

Chief Medical Information Officer (CMIO)
(ongeveer 6-8 uur per week)

Wat ga je doen?
Als CMIO ben je een (bij voorkeur) praktiserend huisarts die in staat is visie op ICT binnen de huisartsenzorg in Friesland mede te vormen. Je kan de ontwikkelingen op gebied van digitalisering en ICT vertalen naar de toepassing in de dagelijkse (huisartsen)praktijk. De CMIO geeft vanuit medisch perspectief richting en uitvoering aan het ICT Masterplan van de FHV/Dokterszorg Friesland. Samen met de strategisch adviseur digitalisering ben je voor zorgpartners, huisartsen en medewerkers van Dokterszorg het belangrijkste aanspreekpunt voor alles wat met digitalisering in de huisartsenzorg te maken heeft.

Je vormt de schakel tussen ICT en huisartsenzorg door kennis van beide vakgebieden en je spreekt de “taal” van zowel huisarts als ICT. Je hebt het vertrouwen van de huisartsen binnen de huisartsenzorgorganisatie en streeft naar vertegenwoordiging van alle huisartsen in Friesland. Je zet je in voor verbetering van en innovatie door digitalisering op diverse gebieden, zoals patiëntenzorg, patiëntbetrokkenheid, samenwerking met andere zorgsectoren, eHealth, onderzoek, onderwijs en uitkomsten. De CMIO draagt (mede) zorg voor de handhaving van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de informatieverwerking voor en door de huisarts.

Dit doe je door voor de FHV en Dokterszorg Friesland een inhoudelijk aanspreekpunt te zijn voor:

 • huisartsen en andere praktijkmedewerkers;
 • het bestuur van de FHV en de Raad van Bestuur van Dokterszorg Friesland;
 • de strategisch adviseur digitalisering en het Management Team van Dokterszorg Friesland;
 • commissie digitalisering van de FHV (in oprichting).

Als CMIO ben je namens de FHV en Dokterszorg Friesland het ‘huisartsen aanspreekpunt’ bij:

 • regionale (netwerk)organisaties vanuit verschillende zorgsectoren, zoals ziekenhuizen, VVT en apothekers. Een voorbeeld is het samenwerkingsnetwerk ‘Wij zijn Gerrit’ en RIVO-Noord;
 • regionale projecten, zoals het PGO van het Noorden of het realiseren van uitwisseling van gegevens tussen huisartsen en Thuiszorg;
 • ICT-leveranciers;
 • patiënten vertegenwoordiging.

De focus van de CMIO ligt niet op de kantoorautomatisering van Dokterszorg, maar als CMIO ben je wel een belangrijk klankbord voor de digitale strategie binnen de organisatie Dokterszorg Friesland.

Als CMIO houd je contact met CMIO’s van andere organisaties binnen de eerste lijn, onder andere door lidmaatschap van het CMIO Netwerk Eerste Lijn. Dit met als doel regionaal en landelijk kennis op te bouwen en te delen. Zo help je de digitale transformatie in de (huisartsen)zorg.

Je wordt als CMIO benoemd bij Dokterszorg Friesland. Dat kan in loondienstverband of op ZZP-basis.

Wat bieden wij?

 • De kans  om op een strategische manier mee te denken over het inzetten van digitalisering in de huisartsenzorg.
 • Ons en je eigen regionale netwerk verstevigen, door samen te werken met andere huisartsen, zorggroepen, ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en ICT-leveranciers.
 • Je maakt deel uit van het landelijke CMIO Netwerk Eerste Lijn.
 • Een prettige werksfeer, met korte lijnen.
 • De mogelijkheid  om een zorginformatie-opleiding te volgen.
 • Een passende vergoeding.

De functie bedraagt naar schatting 6-8 uur per week. Het genoemde aantal uren is een richtlijn en we vullen dat in de praktijk vervolgens samen in. De werkdagen en werktijden zijn vrij flexibel in te vullen. In overleg is veel mogelijk. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke overeenkomst, met de intentie tot verlenging.

Meer weten of ben je geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Martijn van der Werff (Raad van Bestuur Dokterszorg Friesland) via het secretariaat: 0513 – 704 776 en/of secretariaatRvB@Dokterszorg.nl