Uitbetaling prestatie kleine chirurgie

 
Onlangs heeft De Friesland naar huisartsen een brief gestuurd waarin de beloning van kleine chirurgie werd bekend gemaakt. Het gaat dan om een afrekening van een prestatie uit 2015. Deze brief heeft vragen opgeroepen. Na overleg met De Friesland kunnen we u hieronder meedelen wat u kunt declareren en hoe u dat kunt doen.

 

De Friesland heeft u in zijn bericht bekend gemaakt op welke beloning u recht heeft, en heeft vervolgens het totaalbedrag berekend. Als u in 2015 een voorschot van € 0,25 heeft gedeclareerd, dan wordt dat door de Friesland bij afrekening verrekend. De Friesland zal het geld naar u overmaken, u hoeft hiervoor verder niets te doen. Indien u geld verschuldigd bent, bijvoorbeeld omdat u een voorschot hebt gedeclareerd, maar niet voldoende hebt gescoord (zie uw brief), dan wordt er teruggevorderd.

Voor de zogeheten verre zorgverzekeraars kunt u de beloning ook declareren. De Friesland heeft toegezegd dat hij andere verzekeraars hierover zal informeren, dat er nog een afrekening over 2015 komt. U kunt hiervoor de declaratiecode 31160 gebruiken. Als u in 2015 een voorschot van 0,25 hebt gedeclareerd bij verre zorgverzekeraars, dan zult u eerst deze declaratie moeten crediteren en pas daarna kunt u het nieuwe bedrag declareren.