Start kaderopleidingen voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde

oktober 2017 – juni 2019
 
Start kaderopleidingen voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde
De zorg voor ouderen in de eerste lijn is complex en zal ook in de komende 20 jaar meer aandacht vragen van eerstelijns hulpverleners. De toegenomen levensverwachting, de vaak meervoudige problematiek (medisch, psychisch, sociaal, maatschappelijk) en het woud aan hulpverleners, organisaties, wetten en regels maken persoonsgerichte passende ouderengeneeskunde tot een uitdaging. Kaderartsen eerstelijns ouderengeneeskunde hebben de ambitie om zorgverleners hierin bij te staan en te helpen om de zorg voor ouderen in de eerstelijn zo goed mogelijk te organiseren.

Dit najaar start vanuit het LUMC / Boerhaave de vernieuwde kaderopleidingen: de NHG-kaderopleiding Ouderengeneeskunde voor huisartsen, en de kaderopleiding voor Specialist Ouderengeneeskunde Eerstelijn. Beide opleidingen zullen, meer dan de afgelopen jaren, met elkaar verweven zijn. Hierdoor worden huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde zich meer bewust van de meerwaarde van samenwerking. De opleidingen worden voor het eerst in De Bilt gegeven.

Meer informatie over dagen en cursusplaats vindt u op de website en in de folder. U kunt zich op de website aanmelden als u zich wilt inschrijven.