Oproep aan alle huisartsen

 
Oproep aan alle huisartsen
Vanuit de Wagro hebben we het bericht gekregen dat, ondanks de oproep van Ella Kalsbeek, waarnemers veelvuldig worden afgezegd. Dit baart ons ook als FHV bestuur zorgen. Want zoals in haar woorden: we doen het samen!

De LHV heeft zich ingezet om de financiële zorgen die de coronacrisis met zich mee brengt te kunnen verlichten door het "corona-tientje". Dit niet alleen om de praktijkhouder op de been te houden, maar ook om te zorgen dat continuïteit kan worden geborgd in de huisartsenzorg, mede door het aanhouden van zorgpersoneel, waaronder ook uw waarnemer. We onderschrijven dat er geen financiële redenen zijn om overeenkomsten op te zeggen. Dit los van het feit dat er voor de meeste langdurige overeenkomsten een opzegtermijn geldt en de uitzonderingsregel niet geldt. Meer hierover is op deze pagina over dit onderwerp te vinden. 

Maak onderling goede afspraken. Een goede samenwerking zal nodig blijven, want we doen het samen, niet alleen tijdens deze pandemie, maar ook in de periode daarna. Zorg met elkaar en zorg voor elkaar.

Het bestuur van de Friese Huisartsen Vereniging