Ketenzorg Friesland is op zoek naar een Kaderarts / Medisch adviseur met portefeuille kwaliteit en zorginhoud voor 4-8 uur per week

 
Vind je het boeiend om naast de directe patiëntenzorg, je kennis & kunde in te zetten voor de ontwikkeling en verbetering van de chronische zorg in Friesland? Dan is dit een mooie kans! Ketenzorg Friesland is op zoek naar een Kaderarts / Medisch adviseur met portefeuille kwaliteit en zorginhoud voor 4-8 uur per week. Ook als je interesse hebt in de opleiding tot Kaderarts word je van harte uitgenodigd om te reageren.

Organisatie
Ketenzorg Friesland maakt onderdeel uit van Dokterszorg Friesland (www.dokterszorg.nl) en is opgericht met als doel programmatische keten- en netwerkzorg voor de 1e lijns gezondheidszorg te organiseren en verder te ontwikkelen. Kenmerkend is het bevorderen en ontwikkelen van regionale samenwerking zowel binnen de 1e lijn (met betrokken zorgverleners als diëtisten, laboratoria en fysiotherapeuten) als tussen de 1e en 2e lijn (de medisch specialisten en ziekenhuizen). Ketenzorg Friesland ontwikkelt samen met huisartsen en medisch specialisten beleid en protocollen op het gebied van zorg voor de chronische patiënten. Onderdeel van het aanbod op programmatische integrale zorg is de inzet van e-health, stimuleren van zelfmanagement en digitale ondersteuning in de huisartsenzorg. Samen met huisartsen, gemeenten en andere zorgpartners voeren we zorgvernieuwingsprojecten uit op bijvoorbeeld het gebied van preventie.

Wat kun je verwachten?
In deze expertrol ben je de inhoudelijk specialist en de vraagbaak voor de zorggroep en huisartsenpraktijken op het gebied van de chronische c.q. integrale zorg. Daarbij werk je nauw samen binnen het team kwaliteit. Je wordt zowel hiërarchisch als functioneel aangestuurd door de manager Ketenzorg.


Als kaderarts / medisch adviseur voer je onder andere de volgende taken uit:

  • Je adviseert op het gebied van de huidige en nieuw te ontwikkelen zorgprogramma’s.
  • Je zorgt daarbij voor het opzetten en herzien van gestructureerde zorg conform NHG-standaarden en wetenschappelijke ontwikkelingen.
  • Je draagt bij aan het inhoudelijke (kwaliteit) beleidscyclus van de zorggroep voor de chronische zorg.
  • Je zorgt voor het opzetten van trainingen en geeft nascholing aan de zorggroep en de aangesloten huisartsenpraktijken.

Het profiel
Voor de functie is het belangrijk dat je:

  • sterke affiniteit hebt met de wetenschappelijke verenigingen en ontwikkelingen van de huisartsenzorg;
  • beschikt over een servicegerichte houding, een gezonde dosis overtuigingskracht en weet om te gaan met het overbruggen van belangentegenstellingen;
  • zowel in samenwerkende vorm als zelfstandig je taken kunt uitoefenen.

Daarnaast gelden de volgende functie-eisen:

  • Je beschikt over de opleiding Huisartsengeneeskunde, evt. aangevuld met een kaderopleiding of interesse om deze opleiding te volgen.
  • Ervaring in het leveren van huisartsenzorg / praktijkvoering.

Wat bieden wij jou?
Een aantrekkelijke functie binnen een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling en beweging is. En een arbeidsovereenkomst conform de cao Huisartsenzorg of indien gewenst via een andere vorm van dienstverleningsovereenkomst. Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een Kaderopleiding Huisarts, dan wil Ketenzorg dit graag voor je mogelijk maken. Hierover kunnen we op maat afspraken maken.

Meer weten?
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Margreet Euwes, tel. 06 55 89 28 54. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar: vacature@dokterszorg.nl.

Reactie
Ben je geïnteresseerd in deze functie, dan ontvangen wij graag uiterlijk 1 juni 2019 je motivatie en CV (bij voorkeur PDF). Je kunt je sollicitatie sturen via de link op www.dokterszorg.nl (vacatures).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld.